У районі Шахтарська бойовики облаштовують позиції для протиповітряної оборони

У районі Шахтарська Донецької області російсько-терористичні війська готують позиції для засобів протиповітряної оборони

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці"  повідомив керівник групи "Інформаційний Спротив" Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

"Зафіксовано прибуття в даний район підрозділу зенітно-ракетних комплексів ЗРК «Стріла-10М»(6 одиниць техніки). Підрозділ укомплектовано фахівцями ППО з Росії", - пише Тимчук.

Він також повідомив, що південніше Нікішіного (Шахтарський район Донецької області) ворог ущільнює "другу лінію" свіжими формуваннями, укомплектованими російськими найманцями та місцевими бойовиками.

"Дані формування загальною чисельністю близько 300 чоловіе зафіксовані в районі населених пунктів Тимофіївка, Орлово-Іванівка, Розсипне. Формування мають мінімальну кількість військової техніки, пересуваються в основному на вилученому цивільному автотранспорті", - зазначив керівник групи "ІС".

За попередніми даними, перед цими формуваннями стоїть завдання висунутися на передові позиції на схід Єнакієвого.

Крім того, Тимчук інформує, що на південь від Донецька, в районі Докучаєвськ-Тельманове триває ущільнення бойових порядків російсько-терористичних військ.

"Відзначається висунення на передові позиції живої сили і вогневих засобів, включаючи бронетехніку і артилерію. Зафіксовано як мінімум два артилерійських підрозділи і до десятка одиниць бронетехніки, які щойно прибули в даний район", - пише він.

Експерт також додав, що в районі Гранітного і Старогнатівки противник знову спробував шляхом нанесення вогневого удару та спроби штурму відкинути українські війська від їхніх позицій. Українські бійці відбили всі спроби атаки.