Українці цікавляться землею й переглядають електронну кадастрову карту

Публічну кадастрову карту України щодня, з урахуванням вихідних та свят, переглядають в середньому 12 тисяч 363 відвідувачів

Про це свідчить статистика державного підприємства «Центр державного земельного кадастру», провідомляє Еспресо.TV з посиланням на Урядовий портал.

Так, за два роки, з початку функціонування публічної кадастрової карти України, відбулося 9025545 переглядів цієї електронної системи, у тому числі - 1878546 унікальних переглядів («унікальний відвідувач» - це користувач, який вперше за звітний період зайшов до кадастру з конкретного комп'ютера). У 2014 році громадяни України та закордонні користувачі відвідали електронну карту 4143363 рази, 853125 рази це зробили унікальні користувачі.

У публічному земельному кадастрі для широкого загалу є доступною інформація про межі і розміри ділянки, форму власності та цільове призначення. Також можна побачити в системі кадастровий номер певного наділу. Наразі публічна кадастрова карта містить дані про понад 15,5 млн. земельних ділянок.

Новітня електронна система наділена низкою стандартних функцій – вимірювання відстані або площі земельного наділу, сервіс пошуку. Щоб знайти на карті свій наділ, треба ввести кадастровий номер у пошукову систему. Шукати необхідні наділи можна також через фільтри – область, район, населений пункт.

Якщо власник земельного наділу, маючи на руках кадастровий номер, не може його знайти або він виявив якісь невідповідності, можна швидко і просто скористатися «зворотним зв’язком».

У майбутньому карта поповниться різними інформаційними шарами. Так інформація про водні та лісові об’єкти, мережі та інженерні комунікації, будови та їх плани, дороги, об’єкти інфраструктури стане відкритою, доступною та, незважаючи на великі обсяги інформації, залишиться зручною у користуванні.

Нагадаємо, вільний доступ до публічної кадастрової карти Держземагентство України відкрило 1 січня 2013 року.