Укрзалізниця звільнила провідника і начальника поїзда через інцидент з бійцями АТО в Миколаєві

Укрзалізниця завершила службове розслідування інциденту, що стався 30 грудня у Миколаєві, під час якого провідник поїзда № 318 "Одеса – Запоріжжя" відмовив у посадці пасажирам-бійцям АТО.

Про це повідомляє Еспресою.TV з посиланням на прес-центр Укрзалізниці.

6 січня відбулася нарада  за участю керівників Укрзалізниці, пасажирських служб Придніпровської та Одеської залізниць, причетних посадових осіб вокзалів Одеса, Миколаїв та пасажирського вагонного депо Запоріжжя.

За результатами наради встановлено, що посадові особи залізниць проявили недостатній професійний рівень та допустили низку порушень щодо порядку обслуговування пасажирів на залізничному транспорті. У зв’язку з цим начальника поїзда і провідника звільнено з посад та оголошено догану черговому по вокзалу Миколаїв. Також притягнуто до дисциплінарної відповідальності причетних керівників пасажирських служб та підприємств залізниць України.

За результатами розслідування інциденту, зі свого боку Укрзалізниця приносить вибачення бійцям АТО за причинені їм незручності. Для уникнення подібних непорозумінь у майбутньому залізничники рекомендують з приводу придбання квитків своєчасно звертатись до спеціалізованих залізничних кас, військових комендантів або чергових по вокзалу.

Укрзалізниця також наголошує, що для забезпечення виїзду у відпустку військовослужбовців, що беруть участь в АТО, Укрзалізниця готова забезпечити виділення місць в повному обсязі за умови надання причетними міністерствами та відомствами або їхніми структурними підрозділами групових заявок не пізніше однієї доби до відправлення поїзда (бажаної дати виїзду) з зазначенням станцій відправлення та призначення, кількості осіб та приміткою «перевезення учасників АТО». 

Загалом, підкреслили у прес-центрі, упродовж 2014 року залізничницями України перевезено понад 211 тисяч військовослужбовців на суму 3 млн.82 тис. грн.