В січні в їдальні Київради містяни зможуть поїсти борщу за 6,5 гривень

В січні в їдальні Київради зможуть пообідати не тільки міські чиновники та депутати, а й усі бажаючі кияни та гості столиці України

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Сегодня".

Секретар Київради Олексій Резніков каже, що їдальня мерії на Хрещатику, 36 стане доступною для всіх, як тільки закінчиться ремонт на першому поверсі будівлі. Там планують розмістити приміщення, в яких перебуватимуть служби з обслуговування громадян.

"Думаю, протягом січня всі ці роботи будуть закінчені, і люди зможуть спокійно заходити на перший і, частково, на другий поверх - у тому числі і в їдальню", - зазначив Рєзніков.

Сам він заглядає в їдальню досить часто. "З п'яти робочих днів мінімум двічі, а то й тричі обідаю в нашій їдальні. Тим більше, що там недорого і досить різноманітно: готують і перше, і друге, і салати. Я, наприклад, люблю гречку, томатний сік і салат з капусти . Іноді замовляю рибу або відварний язик ", - розповів секретар Київради.

За словами Рєзнікова, на передноворічному засіданні Київради, яке вперше відбулося у відремонтованому залі на Хрещатику, 36, він запросив усіх депутатів оцінити оновлену їдальню.

Відомий ресторатор, депутат фракції "Самопоміч" Сергій Гусовський каже, що насправді удосконалити в їдальні потрібно багато чого, але рад він давати не буде.

"Я тоді в їдальні був в перший раз. Замовили кілька салатів і парові тюфтельки, заплатив за двох близько 50 грн. Можу сказати, що готують там ретельно і їжа їстівна. Але таке відчуття, що потрапляєш в 80-ті: досі зберігся "музейний" підхід. Наприклад, якщо готують рибу - то це обов'язково має бути риба в клярі ", - зазначив Гусовський.

У КП "Госкомобслужіваніе", на балансі якого знаходиться їдальня мерії, кажуть, що асортимент пропонованих страв міняють залежно від попиту. Пропонують тут, як правило, супи, борщі, котлети, битки, салати "Олів'є", "Мімоза" та багато іншого.

"З приводу асортименту - він змінюється щотижня, ми додаємо нові страви. А якщо щось не купують, прибираємо це з меню", - пояснює директор КП "Госкомобслужіваніе" Костянтин Духневич.

Поки ціни в їдальні Київради, в порівнянні зі столичними кафе і ресторанами, досить демократичні. Наприклад, порція супу чи борщу тут коштує в середньому близько 6,5 грн, гарніри - до 10 грн, м'ясні страви - по 13-20 грн, а салати - від 8 грн.