Французька поліція розшукує трьох осіб за напад на сатиричний журнал

Французька поліція розшукує 3 підозрюваних через напад на редакцію Charlie Hebdo в Парижі

Про це повідомив прокурор Парижа Франсуа Молен під час прес-конференції, передає Еспресо.TV з посиланням на "УНН".

Він  уточнив, що в результаті атаки загинули 12 осіб, ще 11 було поранено, 4 з них - важко, пише The Guardian.

Молен розповів про деталі нападу, повідомивши, що два бойовики проникли в приміщення Charlie Hebdo о 11.30 за місцевим часом. Вони вбили одну людину у вітальні перед сходами на другий поверх, де газета проводила редакційну нараду. Є підстави вважати, що бойовики знали про час і місце засідання.

Зі слів прокурора Парижа, бойовики відкрили вогонь з автоматів Калашникова. Він додав, що зловмисники кричали "Аллах Акбар" і сказали, що "вони мстяться за Пророка". З його слів, є відеозапис, на якому один із бойовиків каже те ж саме за межами будівлі після стрілянини в редакції.

Бойовик втік на чорному "Citroen", вбивши щонайменше одного співробітника поліції під час трьох коротких перестрілок з поліцією. Потім вони викрали "Clio" на околиці Парижа і втекли.

"Дванадцятьох було вбито, 11 поранено і четверо перебувають у важкому стані", - повідомив Молен. Серед загиблих вісім журналістів і два поліцейських. Розтин має бути проведено в четвер вранці.

Прокурор Парижа сказав, що поліція розшукує трьох підозрюваних, але подробиці розслідування залишаться конфіденційними.

Президент Франції Франсуа Олланд проведе завтра о 8.00 за місцевим часом у Єлисейському палаці "кризове засідання", повідомляє Le Figaro.

Це буде зустріч на продовження сьогоднішнього післяобіднього засідання, а участь у ньому візьмуть президент, прем'єр-міністр Мануель Вальс, кілька міністра та очільники відомств безпекового сектору.

Нагадаємо, сьогодні двоє невідомих у масках скоїли напад на редакцію сатиричного тижневика Charlie Hebdo у Парижі. В результаті стрілянинизагинули щонайменше 12 осіб, зокрема двоє поліцейських, а також головний редактор видання та відомі карикатуристи.

Генсек ООН Пан Гі Мун уже засудив цей теракт, назвавши його нападом на демократію. Вбивство журналістів засудили також інші іноземні лідери, зокрема президент України Петро Порошенко.