Генсек ООН засудив стрілянину в Парижі: Це напад на демократію

Атака терористів на видання Charlie Hebdo в Парижі є прямим нападом на свободу висловлення думок

Про це заявив Генсек ООН Пан Гі Мун, засудивши цей напад, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

 "Це було жахливим, невиправданим та холоднокровним злочином. Це також було прямим нападом на наріжний камінь демократії - на засоби масової інформації та свободу висловлювання думок", - заявив Пан Гі Мун.

Він висловив співчуття сім'ям загиблих, а також солідарність із народом та урядом Франції.

"Цей жахливий напад мав на меті розділити нас. Ми не повинні потрапити в пастку", - зауважив Пан Гі Мун.
Він додав, що інцидент у французькій столиці є моментом для солідарності в усьому світі: "Ми маємо твердо стояти за свободу висловлення думок і терпимості, а також стояти проти зусиль розділення та ненависті". 

Президент України Петро Порошенко також засудив напад на французький журнал.

"Те, що сталось сьогодні з французьким виданням Charlie Hebdo – неприпустимо. Мої співчуття родинам жертв і всьому народу Франції. Я засуджую жорстокий напад на журналістів у Парижі. В Україні завжди була, є і буде нульова толерантність до тероризму і ми солідарні з усім світом в боротьбі з тероризмом!" – написав Порошенко на своїй сторінці у "Фейсбуці".

Нагадаємо, сьогодні двоє невідомих у масках скоїли напад на редакцію сатиричного тижневика Charlie Hebdo у Парижі. В результаті стрілянинизагинули щонайменше 12 осіб, зокрема двоє поліцейських, а також головний редактор видання та відомі карикатуристи.