Мусульмани Європи засуджують напад на Charlie Hebdo, - Муфтій України

Напад на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo в Парижі шокував усе європейське мусульманське співтовариство

Про це заявив муфтій мусульман України Саїд Ісмагілов, передає Еспресо.TV з посиланням на ЛігаБізнесІнформ.

"Від імені мусульман України висловлюю співчуття родичам усіх загиблих журналістів Charlie Hebdo.

Незважаючи на те, що журнал публікував карикатури на пророка Мухаммада (мир йому!), що, безсумнівно, ображає релігійні почуття мусульман, такі питання мають вирішуватися цивілізованим способом у правовому полі кожної конкретної країни", - зазначив муфтій.

При цьому він підкреслив: Іслам не дозволяє влаштовувати насильство, вбивства і беззаконня.

"Тому сьогоднішній злочин став шоком для всього європейського мусульманського співтовариства", - заявив Ісмагілов.

Водночас він підкреслив: "Ми не знаємо, були злочинці мусульманами чи ні, пов'язано це з карикатурами або пов'язане із зовнішньополітичною позицією Франції, але нам дуже неприємно, що в черговий раз звинувачують іслам і мусульман".

"Навіть якщо виявиться, що злочинці вважають себе мусульманами, ми - мусульмани Європи - засуджуємо такі дії", - додав Ісмагілов.

Нагадаємо, сьогодні троє невідомих у масках скоїли напад на редакцію сатиричного тижневика Charlie Hebdo у Парижі. В результаті стрілянини загинули щонайменше 12 осіб, зокрема двоє поліцейських, а також головний редактор видання та відомі карикатуристи. Французька поліція наразі розшукує трьох підозрюваних.

Генсек ООН Пан Гі Мун уже засудив цей теракт, назвавши його нападом на демократію. Вбивство журналістів засудили також інші іноземні лідери, зокрема президент України Петро Порошенко.