У Придністров'я вже немає грошей на виплату пенсій

Президент невизнаної Придністровської Молдавської республіки Євгеній Шевчук підписав указ про тимчасове скорочення на 50% надбавок до пенсій, оскільки ці надбавки не забезпечені реальними фінансовими джерелами

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"З метою врегулювання суперечностей між урядом і Верховною Радою Придністровської Молдавської республіки, а також щоб уникнути ситуації, коли в законі прописані витрати, не забезпечені доходами, Єдиному державному фонду соціального страхування з 1 січня 2015 року проводити виплату щомісячної додаткової допомоги до пенсії у розмірі 50 рублів (4,5 євро замість визначених раніше 9 євро", - йдеться в указі Шевчука.

Він доручив державним органам знайти додаткові засоби, близько 6 млн. євро, для відновлення пенсійних надбавок в повному обсязі.

Раніше (з січня 2008 року) для здійснення виплат надбавок до пенсій невизнане Придністров'я отримувало фінансову допомогу від Росії (близько 300 млн. російських рублів).

У Придністров'ї проживає понад 145 тис. пенсіонерів. Мінімальний розмір їхніх пенсій (без надбавок) - близько 40 євро, а максимальний - близько 100.