Відповідальність за обстріл паризького журналу взяла Аль-Каїда в Ємені, - ЗМІ

Відповідальність за здійснення теракту в редакції французького сатиричного тижневика Charlie Hebdo в Парижі взяло на себе єменське угруповання Аль-Каїди на Аравійському півострові

Про це повідомляє французький телеканал BFM-TV з посиланням на слова одного зі свідків трагедії, що сталася сьогодні в Парижі, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Повідомте журналістам та мас-медіа, що це зробила Аль-Каїда в Ємені", - сказав співрозмовник телеканалу.

За його словами, за кілька хвилин до нападу на редакцію терористи зверталися до перехожих із вимогою переказати журналістам, що вони представники терористичного угруповання Аль-Каїди на Аравійському півострові.

Нагадаємо, сьогодні троє невідомих у масках скоїли напад на редакцію сатиричного тижневика Charlie Hebdo у Парижі. В результаті стрілянини загинули щонайменше 12 осіб, зокрема двоє поліцейських, а також головний редактор видання та відомі карикатуристи. Французька поліція наразі розшукує трьох підозрюваних.

Генсек ООН Пан Гі Мун уже засудив цей теракт, назвавши його нападом на демократію. Вбивство журналістів засудили також інші іноземні лідери, зокрема президент України Петро Порошенко.

Муфтій України Саїд Ісмагілов від імені мусульман також засудив цей злочин, назвавши його шоком для європейської мусульманської спільноти.

Увечері середи тисячі парижан та гостей французької столиці зібралися на кількох столичних площах з плакатами "Я - Charlie Hebdo", щоб вшанувати пам'ять загиблих.