Незадовго до смерті терорист заявив, що за нападом на Charlie Hebdo стоїть "Аль-Каїда"

Учасник нападу на редакцію Charlie Hebdo Шериф Куаші заявив, що він діяв за дорученням "Аль-Каїди". Інший бойовик Амеді Кулібалі, який захопив кошерний магазин, заявив, що він - член "Ісламської держави"

Один з учасників кровопролитного нападу на редакцію французької сатиричної газети Charlie Hebdo Шериф Куаші заявив, що він діяв за дорученням та за фінансової підтримки з боку єменської філії терористичної мережі "Аль-Каїда", створеної імамом Анваром аль-Ауакі. В інтерв'ю французькій медіакомпанії BFMTV в п'ятницю, 9 грудня, незадовго до того, як він був застрелений спецназом поліції, Куаші заявив, що він і його спільники вважають себе "захисниками пророка", пише Dw.de/

Зі свого боку ісламіст Амеді Кулібалі, який захопив кількох заручників в одному з єврейських супермаркетів, в інтерв'ю BFMTV незадовго до загибелі повідомив, що він є членом джихадистської угрупування "Ісламська держава" (ІГ). Він також заявив, що його дії були скоординовані з бойовиками, котрі скоїли напад на Charlie Hebdo. Одночасно він заявляв, що хотів би вступити в контакт з поліцією.

Брати Шериф і Саїд Куаші вважалися головними підозрюваними в теракті в редакції Charlie Hebdo 7 січня в Парижі. В результаті їх нападу були вбиті 12 осіб, включаючи чотирьох карикатуристів і шеф-редактора видання. Судячи з усього, причиною атаки стали карикатури на пророка Мухамеда, які друкував журнал. Амеді Кулібалі 9 січня захопив заручників у магазині кошерної їжі в Парижі і зажадав відпустити братів Куаші з будівлі друкарні в місті Даммартін-ен-Гoеле, де їх до того часу локалізувала і оточила поліція. Увечері того ж дня поліція провела операцію з ліквідації трьох терористів.