Рятувальники зафіксували сигнал "чорних скриньок" літака AirAsia, що розбився

Сигнал, що подається "чорними ящиками" з літака компанії AirAsia, що зазнав катастрофи, запеленговано приблизно в 300 метрах від місця виявлення хвостової частини лайнера

Про це повідомив головнокомандувач збройними силами Індонезії генерал Мулдоко, передає Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

За його словами, сім водолазів відправлені обстежити передбачуваний район знаходження "чорних скриньок". Разом з тим Мулдоко зазначив, що "візуально бортових самописців поки не спостерігається".

Одночасно інша група дайверів продовжує працювати в районі, де знаходиться хвостова частина літака, на глибині 34-37 метрів. Їм поставлено завдання проникнути в цей відсік лайнера, досліджувати його на предмет знаходження самописців, а також почати операцію по його підйому на поверхню.

Нагадаємо, 28 грудня лайнер компанії AirAsia приблизно через 40 хвилин після вильоту зник з екранів радарів, перебуваючи в районі острова Калімантан (Борнео). На борту А-320-200 перебували 155 пасажирів і сім членів екіпажу.

Поки виявлені тіла 41 людини, що знаходилися на борту рейсу. Родичі загиблих в результаті катастрофи отримають по $ 99,4 тис. компенсації