Аваков оприлюднив прізвища всіх чиновників режиму Януковича, яких Росія відмовляється видавати

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков оприлюднив прізвища 24-х чиновників режиму Януковича, яких Росія відмовляється видавати Україні

Відповідний список Аваков оприлюднив у своєму "Фейсбуці", передає Еспресо.TV.

"Росія, у відповідності зі своїми зобов'язаннями, що діють у рамках угоди СНД про розшук злочинців, зобов'язана була виставити в систему розшуку поданих України персонажів. І Януковича і ще 23 осіб.

Федеральна казенна організація "ДІАЦ МВС Росії", послідовно ігноруючи всі запити України, не виставляла в систему розшуку в країнах СНД розшук на Януковича і Ко, тим самим порушуючи всі встановлені процедури", - написав Аваков.

Так, за його словами,  Росія штучно ігнорує документи про розшук 24-х чиновників, а саме :  Януковича В.Ф., Азарова М.Я., Клюєва О., Пшонки В., Якименка А., Захарченка В., Раташнюка В., Зинова П., Шуляка С., Коряка В., Федчука П., Януковича О.В., Ставицького Е., Курченка С., Арбузова С., Клименка О.В., Присяжнюка М., Кузьміна Р., Царьова О., Колобова Ю., Ігнатова А., Богатырьову Р., Дзекона Г., Динника О.

"У цих умовах МВС України готує документи про вихід в односторонньому порядку з такої порочної системи розшуку, під контролем російського "правосуддя". Всім країнам членам СНД ми направимо пропозиції про співпрацю в цій сфері на основі двосторонніх відносин", - написав міністр.

Нагадаємо, сьогодні Інтерпол оголосив у міжнародний розшук екс-президента України Віктора Януковича, який переховується в Росії, та ще низку колишніх українських чиновників.