Демчишин ще сподівається на альтернативні від Росії поставки вугілля в Україну

Міністр наголосив, що Україні на сьогодні не вистачає обсягів вугілля для забезпечення ТЕС у зв’язку з бойовими діями на Сході країни, тому імпортоване вугілля вкрай необхідне

Про це сьогодні Володимир Демчишин розповів на зустрічі з депутатами з Антикорупційного комітету Верховної Ради, передає Еспресо.TV з посиланням на РБК-Україна. 

"За останні 11 днів січня було завезено порядку 138 тис. т", - заявив Демчишин.

Він також зазначив, що у січні отримали залишки, які стояли "на колесах" на російському кордоні ще з листопада. Ціна цього вугілля - біля 80 дол.

На питання депутатів про те, чи нормально, що Україна купує вугілля, яке спочатку вивозиться з української території, а потім знов сюди імпортується, Демчишин відповів: "Ні, це не нормально, але основна проблема в логістиці в районі проведення антитерористичної операції. І на даний момент багато говорилось, що вугілля на складах є - в зоні АТО більше 2,5 млн т, а вивезти фізично це не можливо, тому що залізниці лінії зруйновані чи заміновані".

Він запропонував , щоб депутати у тому числі і члени комітету по боротьбі та протидії корупції були присутні під час підписання таких контрактів на постачання угілля між господарюючими суб'єктами

Міністр додав, що зараз його відомство активно працює над організацією постачань вугілля з Казахстану та Австралії.

"Я очікую, що найближчим часом будуть заяви про постачання з альтернативних джерел", - резюмував він.
 
Нагадаємо, на початку грудня Президент України домовився з прем´єр-міністром Австралії Тоні Ебботтом про поставку вугілля. 
 
22 грудня стало відомо, що Республіка Казахстан буде поставляти в Україну енергетичне вугілля.