Гройсман розповів Соросу про українські реформи

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман зустрівся сьогодні з американським фінансистом Джорджем Соросом

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради, передає Еспресо.TV.

Під час зустрічі сторони констатували необхідність реалізації реформ за активної участі громадянського суспільства та експертного середовища та наголосили, що Національна рада реформ є важливою платформою для обговорення суспільно значущих законопроектів із залученням представників усіх гілок влади, а також громадянських організацій та експертів.

"Національна рада реформ є консолідуючим фактором, який об’єднує усіх учасників цього процесу. Це майданчик для обговорення важливих рішень. Я докладатиму усіх зусиль, аби в усіх гілок влади було порозуміння", - підкреслив Гройсман.

Він також додав, що ініціював розробку стратегічного "Плану відновлення країни на 2015-2017", який він передав Національній раді реформ і який нині доопрацьовується урядом. "Це вагомий документ, який напрацьований з урахуванням європейського досвіду", - зауважив спікер. На його переконання, цей документ разом з Програмою реформ-2020 і Угодою про асоціацію Україна-ЄС міг би стати гарною основою для здійснення в Україні системних реформ.

Гройсман також висловився за необхідність переходу Верховної Ради до системної та комплексної роботи над законопроектами, що дозволить значно підвищити їхню якість.

У контексті здійснення широкомасштабних реформ спікер парламенту також поінформував Сороса про плани щодо внесення змін до Конституції України.

Нагадаємо, мільярдер Джордж Сорос прилетів до Києва вчора.