Капітана збірної України з біатлону впіймали на допінгу

Міжнародний союз біатлоністів (IBU) повідомив про позитивний аналіз допінг-проби А біатлоніста збірної України Сергія Седнєва, який нещодавно оголосив про завершення кар'єри

Позитивна проба була взята 22 січня 2013 в Антхольці, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на офіційний сайт Федерації біатлону України.

Після первинної перевірки у 2013 році Седнєву не було повідомлено про позитивну пробу і тільки після повторної перевірки в грудні 2014 року прийшло повідомлення про виявлення невизначеного забороненого препарату.

Федерація біатлону України, відповідно до ст. 6.5 Антидопінгових правил IBU, провела внутрішнє розслідування, в результаті якого спортсмен не зміг пояснити або спростувати факт застосування ним заборонених речовин.

Спортсмену була надана можливість відкрити пробу В, яка обійшлася б Сергію в суму близько 2500 євро. Але оскільки Седнєв в силу незадовільних результатів протягом останніх сезонів, а також двох перенесених операцій прийняв рішення завершити кар'єру, то від подальших аналізів та/або розглядів у правовому полі він відмовився.

Як уже повідомлялося, президент Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) Андерс Бессеберг анонсував велику кількість позитивних допінг-проб, взятих у спортсменів з різних країн.