На блокпостах “ЛНР” бойовики вимагають гроші у пасажирів автобусів

Озброєні бойовики “ЛНР” просять грошей у пасажирів автобусів, які намагаються проїхати на підконтрольну їм територію

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на УНН.

“Ми їхали в Луганськ із Києва. У наш автобус зайшов один із бойовиків з автоматом на плечі. Чоловік перевірив наші паспорти, а потім розказав, що один з "ЛНРівців“ був поранений у бою під Бахмуткою. Він попросив, щоб люди дали „хто скільки може” на лікування", - розповідає одна з пасажирок автобусу.

Зі слів жінки, яка неодноразово їздила на окуповану територію, терористи “ЛНР” на кожному з блокпостів заходили до автобусу та перевіряли паспорти у громадян України.

“Кожен із бойовиків заходить в автобус з автоматом. Тому коли вони просять грошей не зовсім зрозуміло, чи в людей їх дійсно просять, чи ненав'язливо вимагають. Багато пасажирів залишали терористам по 2, 5 або 10 гривень”, - повідомила співрозмовниця.

Разом з тим, зі слів жителів окупованих територій, кожного дня через блокпости може проходити кілька автобусів.

“Наш автобус пересік не менш п’яти блокпостів “ЛНР”. На кожному перевіряли паспорт, а на двох останніх просили гроші. Мій друг в той ранок виїжджав із Харкова іншим автобусом і у них також на блокпостах “ЛНР” просили гроші", — розповів один із мешканців Луганська.

Нагадаємо, згідно з рішення РНБО відтепер в зону АТО можна буде потрапити лише за наявності перепустки, виданої у координаційних центрах при МВС.

Для в’їзду і виїзду з окупованої території на Донбасі визначено 7 дорожніх напрямків: “Луганськ — Щастя — Новоайдар”; “Луганськ — Станиця Луганська — Широкий”; “Фащівка — Дебальцеве — Артемівськ”; “Горлівка — Артемівськ”; “Донецьк — Курахове”; “Донецьк — Маріуполь (через Волноваху)”; “Новоазовськ — Красноармійськ — Талаківка — Маріуполь”.