Слідчим Антикорупційного бюро можуть платити 20-25 тисяч гривень, - Соболєв

Робота слідчих Антикорупційного бюро може бути оцінена у 20-25 тисяч гривень щомісяця

Про це в ефірі "Свободи слова" сказав голова комітету Верховної Ради з питань боротьби з корупцією, депутат Єгор Соболєв, передає Еспресо.TV.

"Пропонується, щоб слідчі Антикорупційного бюро отримували гідні зарплати у 20-25 тисяч гривень. Тоді слідчий зможе чесно годувати родину та не боятися нікого. Ідея грузинів, які очолювали Генпрокуратуру Грузії в часи президентства Саакашвілі та показали дуже класний результат в боротьбі з високопосадовою корупцією - ввести високі премії за викриття шахрайства на десятки мільйонів", - розповів Соболєв.

За його словами, також доцільно перейняти в Україні практику грузинських борців з корупцією, які садили високопосадовців до в’язниці та пропонували вийти з в’язниці в обмін на повернення 90% грошей.

Нагадаємо, конкурсна комісія з обрання кандидатів на посаду Директора Національного антикорупційного бюро затвердила в цілому текст оголошення про проведення конкурсу. За відповідну пропозицію голови комісії Рефата Чубарова проголосувало 6 членів комісії.

Текст оголошення про проведення конкурсу на посаду Директора Національного антикорупційного бюро оприлюднений на сайті глави держави.