У США не впевнені, що за терактами в Парижі стоїть "Аль-Каїда"

Сполучені Штати поставили під сумнів причетність Аль-Каїди до організації та здійснення терористичного нападу на редакцію французького журналу

Про це заявив в телеінтерв'ю голова Об'єднаного комітету начальників штабу США генерал Мартін Демпсі, передає Еспресо.TV з посиланням на ZN.UA.

"Є багато доказів того, що один з нападників дійсно проходив підготовку в Ємені, а також існує певний зв'язок між терористами - шкільний або сімейні стосунки. Що ж стосується того, чи був напад організований Аль-Каїдою - то явний зв'язок тут не встановлено", - заявив Демпсі.

Раніше генеральний прокурор США Ерік Холдер в ефірі CNN підкреслив, що ще рано робити висновки про справжніх винуватців трагедії, оскільки США не мають "достовірної інформації" про те, яке саме угруповання несе відповідальність за атаки в Парижі.

Про свою причетність до терактів заявило угруповання Аль-Каїда на Аравійському півострові, але за словами генпрокурора США, їхню причетність ще треба встановити.

Нагадаємо, 7 січня троє невідомих у масках скоїли напад на редакцію сатиричного тижневика Charlie Hebdo у Парижі. В результаті стрілянини загинули 12 осіб, зокрема двоє поліцейських, а також головний редактор видання та відомі карикатурист.