Бородай розповів, як консультував Кремль щодо "ДНР"

Колишній очільник бойовиків "ДНР" Олександр Бородай визнає, що спілкувався із представниками адміністрації президента Росії, однак зазначає, що ці зустрічі носили "епізодичний" характер

Про це він розповів в інтерв'ю виданню BBC, відповідаючи на запитання, які в нього були стосунки з Раппопортом і Авдєєнком - з людьми, які раніше працювали в адміністрації Путіна.

"Справа в тому, що я стикався з командою, скажімо так, Владислава Суркова досить епізодично. Звичайно, я зустрічався й із Сурковим, і із представниками його команди, але із представниками команди мінімально - я більше спілкувався із самим Владиславом Сурковим", - сказав він.

"Оскільки я, властиво, був офіційною особою "ДНР" - до 8 або 9 серпня прем'єр-міністром, а після, до середини жовтня, генеральним радником у статусі першого віце-прем'єра - звичайно, я комунікував з деякими посадовими особами Російської Федерації", - зізнався він.

"Звичайно, я вам деталі нарад повідомити не можу. Але, природно, обговорювалася доля "ДНР". Допомога народу Донбасу. Звичайно, я, так сказати, консультував і Владислава Суркова, і деяких інших людей із приводу обстановки", - розповів Бородай.

Нагадаємо, раніше лідер бойовиків Стрєлков/Гіркин повідомляв, що за діями бойовиків на Донбасі стояв радник президента Росії Володимира Путіна, куратор "українського сценарію" в Кремлі Владислав Сурков.