Лавров вчора знов вимагав прямих переговорів Києва з терористами і конституційного хаосу в Україні

Глави МЗС України, Німеччини, Франції та Росії, вчора зустрілись в "нормандському форматі" в Берліні, і російська сторона прокоментувала своє бачення зустрічі

Воно викладене у відповідному повідомленні  Міністерства закордонних справ Росії у соціальних мережах, передає Еспресо.TV

"З російського боку було підкреслено, що всі наші зусилля можуть бути успішними лише за умови прямого діалогу між українським урядом та представниками проголошених ДНР і ЛНР, які повинні відчувати себе повноцінно залученими в політичний процес як рівноправних партнерів", - заявили російські дипломати..

При тому Сергій Лавров продовжує настоювати на праві Росії вимагати конституційних змін у нашій державі, та називає ДНР з ЛНРом "республіками.

"Хотів би також зазначити, що росте загальне розуміння того, що без початку повноцінного конституційного процесу за участю всіх регіонів та політичних сил України буде важко домовлятися по решті, приватним питанням при всій важливості кожного з них, - заявив дипломат. При тому окремо наголосивши на "важливості забезпечення особливого статусу проголошених Донецької і Луганській республік, а також вирішення питань економічного відродження Донбасу".

Нагадаємо, що представники самопроголошених "республік" неодноразово брали участь у переговорах з українською стороною, що не призвело до жодних зрушень ситуації, оскільки у представників сепаратистів відсутня як чітка політична програма, так і повноваження для її самостійної реалізації.