Меркель: Іслам - частина Німеччини

Німеччина налаштована на мирне співіснування мусульман і представників інших віросповідань в німецькому суспільстві

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель на зустрічі з прем'єр-міністром Туреччини Ахметом Давутоглу в Берліні, передає DW.

Після недавніх терактів в Парижі глави урядів застерегли від дискримінації мусульман. Засудженню повинно бути піддано не тільки ісламістський насильство, а й ісламофобія, підкреслив Давутоглу.

Меркель повторила слова колишнього президента ФРН Крістіана Вульфа "іслам належить до Німеччини", сказані ним в 2010 році. "Це так, і я дотримуюся тієї ж думки", - заявила канцлер. Разом з тим вона зазначила, що існує "необхідність посилити діалог між релігіями", цитує Меркель агентство AFP.

У той же час у Німеччині пройшли демонстрації проти антиісламських акцій, у яких взяли участь близько 100 тис. осіб. Акції протесту пройшли в багатьох німецьких містах.

Учасники протесту виступили проти антиісламського руху Pegida. Як повідомляється, в Лейпцігу в акції протесту взяли участь 30 тис. осіб, у Мюнхені - 20 тис., В Ганновері - 17 тис. Демонстрації також пройшли в Берліні, Гамбурзі та Дюссельдорфі.