Прокуратура розслідує розстріл автобусу під Волновахою як теракт

Прокуратура Донецької області контролює хід розслідування теракту на блокпосту у Волновасі, в результаті якого загинуло 10 мирних громадян

Про це повідомили у прес-службі Генпрокуратури України, передає Еспресо.TV.

У вівторок, 13 січня цього року, близько 14.30 год. бойовики терористичної організації "ДНР", грубо порушуючи існуючі домовленості та міжнародні норми, нанесли вогневий удар по блок-посту у місті Волноваха.

Достовірно знаючи, що автошляхом "Донецьк-Маріуполь" переміщуються лише цивільні особи та не припиняється рух пасажирського транспорту, терористи здійснили прицільний удар з використанням системи реактивного залпового вогню "Град", використавши понад 40 снарядів.

Як зазначається, смертельні травми отримали 10 пасажирів автобусу. Поранення різного ступеню важкості отримали 13 осіб. Серед постраждалих також працівник міліції. Усім постраждалим оперативно надається медична допомога у найближчих медичних закладах.

Наразі рух по трасі призупинено

На місті працює слідчо-оперативна група, до якої входять працівники МВС, Служби безпеки та прокуратури Донецької області.

Прокуратура Донецької області контролює хід розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, бойовики зізналися, що це вони розстріляли автобус під Волновахою.