Рада попередньо погодила заборону трансляції в Україні російських серіалів

Верховна Рада України проголосувала в першому читанні законопроект нардепів Миколи Княжицького та Вадима Денисенка, який передбачає заборону трансляції аудіовізуальної продукції країни-агресора

Як повідомляє кореспондент Еспресо.TV, за проект закону про внесення змін до законів щодо захисту інформаційного телерадіопростору України, внесений народними депутатами Княжицьким та Денисенком, проголосували 240 народних депутатів.

Представляючи законопроект один з його авторів, голова комітету культури та духовності Микола Княжицький зазначив, що його комітет на своєму засіданні 24 грудня підтримав цей законопроект. 

"Головне науково-експертне управління апарату Верховної Ради у своєму висновку висловило низку зауважень і вважає, що цей законопроект потребує доопрацювання. Проаналізувавши висновки, народні депутати доповнили законопроект і врахували всі побажання науково-експертного управління. Зокрема доповнені наступні пункти: 
- розповсюдження демонстрування в Україні фільмів, що популяризують правоохоронні органи, збройні сили, інші збройні сили, військові чи силові формування держави окупанта, окрім аудіовізуальних творів радянського виробництва, що були вироблені до серпня 1991 року, тягнуть за собою накладання штрафу у розмірі від 50 до 100 мінімальних заробітних плат за кожен випадок розповсюдження чи демонстрування", - повідомив Княжицький.