Росія "шиє" ще одну справу про "геноцид" російськомовного населення Донбасу

Слідчий комітет Росії порушив ще одну кримінальну справу за фактом "нових епізодів геноциду російськомовних мирних громадян під час обстрілу міст і населених пунктів Донбасу"

 Про це повідомляє Еспресо.TV.з посиланням на прес-службу СК Росії.

"Головним слідчим управлінням СК Росії порушено кримінальну справу за фактами масових обстрілу в період з 01.12.2014 за 12.01.2015 з установок залпового вогню "Град", "Ураган", самохідних артилерійських установок "Акація" та "Гвоздика", іншого важкого озброєння, в тому числі із застосуванням запалювальних боєприпасів, міст Донецьк, Горлівка, Докучаєвськ та Оленівка, а також інших населених пунктів", - зазначили у Слідкомі.

Як наголошується, в результаті цих обстрілів було вбито понад 40 людей, понад 120 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Вмістах Донбасу частково або повністю зруйновані житлові будинки, а також об'єкти соціальної інфраструктури та комунікації.

"Дії осіб з числа вищого політичного і військового керівництва України, які здійснюють командування так званої "антитерористичної операції", що проводиться на південному сході України, а також підконтрольних їм командирів українських націоналістичних батальйонів "Айдар", "Азов" і "Дніпро" кваліфікуються не інакше, як геноцид (ст. 357 КК РФ), тобто знищення російськомовної групи населення", - повідомили в прес-службі.

В слідчому органі  уточнили, що зазначена кримінальна справа буде з'єднана в одному провадженні з раніше порушеною кримінальною справою про застосування заборонених засобів і методів ведення війни.

"А що стосується правових підстав залучення українських військових і найманців до кримінальної відповідальності, то російське законодавство у відповідності з частиною 3 статті 12 КК РФ дає нам право залучати іноземних громадян, які вчинили злочин поза межами Російської Федерації, до кримінальної відповідальності у випадках, якщо злочин спрямований проти громадянина Російської Федерації, а також в випадках, передбачених міжнародним договором Російської Федерації, якщо іноземні громадяни не були засуджені в іноземній державі і притягуються до кримінальної відповідальності на території Російської Федерації", - додали в Слідкомі.

Нагадаємо, 29 вересня слідчий комітет Росії порушив справу про "геноцид російськомовного населення на південному сході України".