Росіяни вважають стрічку "Левіафан" Звягінцева неправдоподібною

Голова селища Теріберка, де проходили зйомки фільму, не погоджується з тим, як режисер показав мешканців населеного пункту

Володаря "Золотого глобусу", номінанта на цьогорічну премію "Оскар", фільм російського режисера Андрія Звягінцева "Левіафан" у самій Росії вважають неправдоподібним і марним, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

Тетяна Трубілін - голова селища Теріберка в Мурманській області, де відбувалися зйомки фільму про життя у російській глибинці, зазначила: "Селище і його жителі в фільмі показані односторонньо негативно".

За її словами, всі жителі селища у фільмі - люди, які остаточно спилися, без перспектив у житті. В той же час, за її словами, у селищі працюють сільськогосподарський кооператив, тваринницька ферма, судноремонтний завод, рибна фабрика, живуть енергетики Серебрянского каскаду ГЕС.

Крім того, за даними влади, в селищі надзвичайно низький рівень злочинності та невеликі обсяги продажу алкогольної продукції.

Фільм російського режисера Андрія Звягінцева "Левіафан" 12 січня отримав премію Асоціації іноземних журналістів, акредитованих при Голлівуді, - "Золотий глобус" (Golden Globe Award). Стрічка здобула перемогу в престижній номінації "Кращий фільм іноземною мовою".

"Левіафан" - авторська інтерпретація історії біблійного Іова, показана на матеріалі сучасної Росії.

Головний герой картини Микола (Олексій Серебряков) разом зі своєю дружиною Лілею (Олена Лядова) живе в невеликому північному містечку і володіє автомайстернею. Коли мер міста намагається знести його будинок і конфіскувати все майно, Микола просить допомоги у свого давнього друга - московського юриста Дмитра Селезньова (Володимир Вдовиченков), який, приїхавши в місто, стикається зі свавіллям чиновників і представників РПЦ.