Севастопольський музей-акваріум атакують російські рейдери

У Севастополі колективи Інституту біології південних морів і Морського гідрофізичного інституту оголосили про рейдерську атаку на наукові установи.

Про це повідомляють Новости Крыма з посиланням на представників колективів.

За словами співробітників, установи не бажають ставати філіями недавно створеного сочинського Інституту природно-технічних систем.

До 13 січня співробітники севастопольських інститутів повинні написати заяви про звільнення.

«Відбувається рейдерська атака. Користуючись тим, що ми знаходимося в перехідному періоді, і на даний момент часу не маємо жодного статусу, певна організація - в Сочі розташована і зареєстрована в Севастополі, - намагається захопити майно», - заявив завідувач відділом дистанційних методів дослідження Морського гідрофізичного інституту Сергій Станичний.

Його колеги повідомили, що вчених змушують приймати рішення в стислі терміни. При цьому відсутні дані про те, на чиїй базі повинні далі існувати севастопольські інститути. Вчені впевнені, що реорганізації не буде, обидва інститути увійдуть до складу нової установи не в якості самостійних одиниць, а як структурні підрозділи.

Співробітники інститутів побоюються, що установи можуть взагалі зникнути. «Смішно, якби, припустимо, в театр Куклачова в якості структурних підрозділів ввели Великий театр і МХАТ. Приблизно така ж ситуація йде у нас тут», - констатував один із учених.