Терористи збільшують кількість обстрілів. Вночі по населених пунктах Донбасу 12 разів палили з "Градів"

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції надалі ускладнюється. Терористи збільшують кількість та інтенсивність обстрілів позицій наших військ та населених пунктів Донбасу

Про це в ефірі Еспресо.TV повідомив речник штабу АТО Леонід Матюхін.

За його словами, за ніч бойовики 26 разів обстріляли позиції наших військ. Під вогонь терористів потрапили 11 населених пунктів та позицій українських військових поблизу них.

Як і раніше бандформування відкривають вогонь з важкого озброєння. Районом найбільшого зосередження залишається Донецький аеропорт та населені пункти поблизу нього.

Цієї ночі незаконні збройні формування 12 разів вели вогонь по наших позиціях, застосовуючи реактивні системи залпового вогню "Град". Бойовики з "Градів" обстріляли метеовежу Донецького аеропорту, населені пункти Красногорівка, Невельське, два рази Охотне та п'ять разів Тоненьке.

Вчора ввечері в районі Донецького аеропорту відбулося бойове зіткнення. Загалом за добу незаконні збройні формування 84 рази обстрілювали наші позиції.

Штаб АТО 9 разів зафіксував ведення повітряної розвідки противником із застосування безпілотних літальних апаратів. Польоти безпілотників зафіксовані в небі над населеними пунктами Нижнє, Щастя, Волноваха, Новоселівка, Кальчик, Маріуполь та над Донецьком аеропортом.

"Наші військові впевнено контролюють ситуацію та за необхідності завдають удари у відповідь, подавляючи найбільш активні вогневі точки терористів", - сказав речник штабу АТО.

Матюхін також відзначив, що терористи в зоні АТО поводяться з особливою цинічністю, навівши ситуацію, коли за 150 метрів від місця, де гралися діти почали падати міни.