В Інтерполі пояснили, чому відмовлялися оголошувати Януковича у розшук

Інтерпол відхилив запит українських правоохоронних органів, поданий ще в березні 2014 року, із закликом оголосити в міжнародний розшук ("червона картка") біглого екс-президента України Віктора Януковича за підозрою в зловживанні владою і причетності до масових вбивств під час Євромайдану

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Інтерполу, пише Еспресо.TV з посиланням на "РБК-Україна".

"Червоні повідомлення (видані 12 січня 2015 р., - ред.) не пов'язані з попереднім запитом, зробленим владою України у березні 2014 року з проханням видачі "червоного повідомлення" для розшуку Віктора Януковича за звинуваченням у зловживанні владою і вбивстві. Це прохання (від березня 2014 р., - ред.) було оцінене Інтерполом як таке, що не відповідає нормам і правилам організації і отримало відмову", - наголошується в повідомленні.

Зокрема, Інтерпол визнав її політичною.

А 12 січня 2015 року  Інтерпол задовольнив новий запит України і оголосив Януковича, а також інших колишніх високопосадовців у міжнародний розшук за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, вчора Інтерпол оголосив у міжнародний розшук екс-президента України Віктора Януковича, який переховується в Росії, та ще низку колишніх українських чиновників.

Раніше в українських ЗМІ поширювалася інформація про начебто рішення генерального секретаріату Інтерполу не оголошувати у міжнародний розшук семи українських екс-високопосадовців на чолі з Януковичем через "політичний характер переслідування". 

Україна направила до Інтерполу офіційний запит щодо розшуку Януковича у березні 2014 року.

Згодом в Інтерполі заявили, що не відмовлялися виставляти "червону картку" Януковичу. 

Зазначимо, що екс-президент Віктор Янукович обвинувачується у скоєнні низки тяжких злочинів, зокрема, організації масових вбивств, розкраданні державних коштів, закликах до повалення конституційного ладу в Україні.