В колонії помер засуджений за теракт "Норд-Ост" в Москві

У Росії в колонії помер Ах'яд Межиєв, засуджений за участь у терористичних актах, зокрема - на мюзиклі "Норд-Ост". Смерть Межиєв збіглася з поновленням розслідування справи про теракт, що забрав 130 життів

Межиєв помер у минулі вихідні в одній з колоній Кіровської області, де відбував термін покарання, передає "Росбалт" з посиланням на поінформовані джерела.

У в'язниці він заразився туберкульозом, який перейшов у важку стадію. "Смерть Ах'яда не стала несподіваною, до цього все йшло", - розповів співрозмовник агентства.

За версією слідства, Ах'яд Межиєв допомагав бойовикам, які захопили зал театру на Дубровці в Москві під час мюзиклу "Норд-Ост" та організували підрив машини біля ресторану "Макдональдс" у 2002 році (зокрема - брав участь у транспортуванні вибухівки). У 2004 році Ах'яд був засуджений до 18 років колонії.

Нагадаємо, що нещодавно розслідування справи про захоплення заручників на мюзиклі "Норд-Ост" було відновлено Слідчим комітетом Росії. Це пов'язано з тим, що в Криму з підробленими документами був затриманий Хасан Закаєв, який перебував у розшуку за участь в цьому теракті.