В ОБСЄ фіксують посилення обстрілів на Донбасі

У Донбасі помітно збільшилася кількість порушень режиму припинення вогню

Про це повідомляє моніторингова група Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) у звіті, опублікованому в понеділок, 12 січня, передає Еспресо.TV з посиланням на Deutsche Welle.

У документі наголошується, що тільки з 9 по 10 січня зафіксовано 72 випадки порушення режиму припинення вогню, включаючи використання артилерії, танків і стрілецької зброї. У період з 10 по 11 січня відзначено вже 111 подібних випадків, з них 39 - в районі Донецького аеропорту. Крім того, обстріли зафіксовані в Луганську, Оленівці, Маріїнці, Славному, Кримському і Трьохізбенці.

У звіті наголошується, що, незважаючи на прохання представників ОБСЄ припинити вогонь, обстріли в районі донецького аеропорту тривали. При цьому використовувалися і системи залпового вогню "Град".

Нагадаємо, в штабі АТО також відзначають значне ускладнення ситуації в зоні проведення антитерористичної операції. Протягом останніх днів терористи збільшують кількість та інтенсивність обстрілів. Зокрема протягом минулої доби в штабі АТО зафіксували 84 обстріли українських позицій з боку бойовиків. 

Загалом з початку запровадження "режиму тиші" на Донбасі, 9 грудня, бойовики здійснили 877 обстрілів позицій сил АТО