В Раді вивісили банер на підтримку Надії Савченко

Депутати від фракції "Батьківщина" розгорнули у залі Верховної Ради банер на підтримку народного депутата Надії Савченко, яку незаконно утримують в російському СІЗО

Як передає кореспондент Еспресо.TV, банер, вивішений у Раді, нагадує, що Савченко голодує уже 32-ий день.

Відзначимо, на сьогоднішньому засіданні депутати планують розглянути дві постанови щодо подальшої долі Савченко – це постанова про звернення Верховної Ради України до парламентської Асамблеї Ради Європи та постанова про звернення до канцлера Федеративної Республіки Німеччини Ангели Меркель, президента Французької Республіки Франсуа Олланда та президента Російської Федерації Володимира Путіна щодо звільнення Савченко.

"Я прошу звернути увагу на трагедію, яка відбувається з колегою Надією Савченко. Сьогодні 32-ий день наша колега голодую в і ім'я справедливості. Наш обов’язок – зробити все, щоб вона була звільнена. Всі в’язні, які сьогодні незаконно утримуються, мають бути звільнені", - сказав спікер Верховної Ради Володимир Гройсман на початку пленарного засідання. 

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада має розглянути низку звернень до ПАРЄ, президента Франції Франсуа Олланда та канцлера Німеччини Ангели Меркель стосовно звільнення Надії Савченко.