За час Майдану по Україні міліціонери затримали 330 людей

Під час масових акцій Євромайдану, починаючи з 30 листопада 2013 і по 22 лютого 2014 у восьми регіонах країни були затримані 330 громадян, з них 175 осіб з них були взяті під варту

Про це йдеться у відповіді українського уряду на звіт Європейського комітету з питань запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню (КЗК), передає Еспресо.TV з посиланням на ТСН.

У відповіді також йдеться про те, що Генпрокуратура перевіряє дотримання конституційних прав цих ув'язнених під час їх тримання під вартою в СІЗО та медичних установах. Мовляв, не було виявлено жодного порушення вимог законодавства щодо умов життя, медичного та санітарного утримання та лікування в установах Державної пенітенціарної служби, МВС та МОЗ України.

Прокуратура після проведених перевірок запевняє, що такі затримані були забезпечені індивідуальними спальними місцями, відповідним харчуванням, щоденними прогулянками, можливістю відвідувати баню тощо. Органи прокуратури не отримали жодної скарги від цих ув'язнених щодо умов утримання під вартою і надання медичних послуг.

Також нині територіальні органи прокуратури розслідують 50 кримінальних справ щодо подій на Євромайдані. Щодо 4 кримінальних справ, то відповідні обвинувальні висновки відправлені до суду (по прокуратурі в Запоріжжі - 2, Дніпропетровську -1, Черкаській області- 1). По шести кримінальних справах триває досудове розслідування, в якому 13 осіб були повідомлені про підозру у скоєнні злочину. Стан досудового слідства у вказаних кримінальних справах перебуває під контролем управління Генпрокуратури України.