Іран засудив новий номер Charlie Hebdo, натомість видавець збільшив тираж до 5 мільйонів

Іран засудив публікацію нового випуску сатиричного журналу Charlie Hebdo, на обкладинці якого зображений пророк Мухаммед з табличкою "Je suis Charlie" ("Я - Шарлі") під заголовком "Все прощено"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Daily star.

У міністерстві закордонних справ Ірану свіжий номер журналу Charlie Hebdo назвали "образливим" і "провокаційним".

"Обкладинка журналу провокує мусульман і ображає їх почуття, це може розпалити полум'я порочного кола екстремізму", - заявив прес-секретар глави МЗС Марзіє Афкхам.

Сьогодні новий номер Charlie Hebdo, який вийшов тиражем у 3 мільйона екземплярів, був розпроданий в перші години продажів. Це є безпрецедентним для преси Франції. Люди заздалегідь бронювали в газетних кіосках цей номер, однак зараз в більшості місць його вже немає в продажу. Продавці пропонують приходити в четвер або п'ятницю, коли очікуються нові надходження видання. Через величезний попит видавець вирішив збільшити наклад до 5 мільйонів екземплярів.

Нагадаємо, 7 січня 2015 року у центрі Парижа сталася стрілянина в редакції сатиричного журналу Charlie Hebdo, що опублікував карикатури на пророка Мухаммеда. Загинуло 12 працівників редакції.