Міллер: "Турецький потік" замінить транзит через Україну

Газопровід "Турецький потік" повинен стати єдиним маршрутом для постачань 63 млрд кубометрів російського газу в країни ЄС, який дозволить зняти ризики транзиту через Україну

Про це сказав глава російського концерну Олексій Міллер після переговорів з новим заступником голови Європейської комісії з енергетики Марош Шефовічем, інформує ВВС. Як повідомляє "Інтерфакс", "Газпром" заявив, що "Нафтогаз України" закуповує газ в менших обсягах порівняно з домовленостями і проводить відбір зі своїх підземних сховищ, що веде до скорочення запасів у ПСГ. Через це "транзитні ризики для європейських споживачів на території України зберігаються", заявляють у "Газпромі".

За словами Міллера, завданням європейських партнерів "Газпрому" є "створення необхідної газотранспортної інфраструктури від кордону Туреччини та Греції" для прийому газу по "Турецькому потоку".

Проект "Південний потік" закритий, заявив Міллер.

"Ми свою стратегію і подальші дії будуємо, виходячи з плану створення в ЄС Енергетичного союзу", сказав глава "Газпрому" у відповідь на питання про нові підходи Єврокомісії роботі ринку газу в Європі.