МЗС: Чергова зустріч "мінської групи" відбудеться до кінця тижня

Наступна зустріч тристоронньої контактної групи по врегулюванню конфлікту на Донбасі відбудеться до кінця цього тижня

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив речник МЗС України Євген Перебийніс, передає Еспресо.TV.

"Ми зараз очікуємо на відповідь представників "ЛНР" і "ДНР" щодо наступної зустрічі контактної групи", - зазначив Перебийніс.

Крім того, він повідомив, що наразі не відома точна дата переговорів, але вони мають відбутися до кінця цього тижня.  

"Можливо наступиним місцем проведення переговорів стане Мінськ, хоча також розглядається можливість проведення зустрічі у режимі відеоконференції",- розповів речник.

"Україна повіністю готова до наступного етапу переговорів, залишилось тільки дочекатись відповіді від так званих ЛНРі ДНР. Ми вважаємо, що  для того, щоб розгляд цього важливого питання був максимально ефективними, зі сторони "ДНР" і "ЛНР" домовленності мають бути підписані тими ж представниками, що і раніше у Мінську",- підкреслив Перебийніс.

У свою чергу, представник терористичної "ДНР" в контактній групі Денис Пушилін заявив, що наступний етап переговорів відбудеться у п'ятницю, 16 січня.

"Зустріч контактної групи з вирішення конфлікту на Донбасі може відбутися вже післязавтра, 16 січня, в Мінську. Ми отримали лист від ОБСЄ з відповідною пропозицією", - сказав представник бойовиків.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Павло Клімкін також прогнозує зустріч контактної групи щодо Донбасу вже найближчими днями.