МЗС звинуватило Росію у трагедії під Волновахою

У Міністерстві закордонних справ України покладають відповідальність за загибель мирних жителів під Волновахою на Росію

Про це повідомляє "Главком" із посиланням на "Інтерфакс-Україна", передає Еспресо.TV.

"Росія, яка підтримує терористів на Донбасі, і громадяни, які беруть безпосередню участь у її злочинах, несе повну відповідальність за вбивство безневинних людей", - сказав на брифінгу в середу речник МЗС Євген Перебийніс.

За його словами, тільки з моменту підписання мінських домовленостей дії російської сторони і незаконних збройних формувань, які вона підтримує, призвели до загибелі 130 мирних громадян.

Речник МЗС закликав міжнародне співтовариство засудити терористичну діяльність "ДНР" і "ЛНР" і визнати ці організації терористичними, а також "вжити всі можливі засоби впливу на тих, хто за ними стоїть, підтримує їх і фінансує".

Як повідомлялося, 13 січня вдень під обстріл бойовиків біля с.Бугас під Волновахою потрапила маршрутка. На місці загинули 10 людей, 16 постраждалих в даний час знаходяться на лікуванні. Пізніше у лікарні померли ще дві людини.

Розслідування злочину перебуває на контролі Донецької обласної прокуратури, кваліфікується за ч.3 ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

У Генштабі Збройних сил України заявили про провокації з боку бойовиків, повідомивши, що в Докучаєвську, звідки проводився обстріл, перебували кореспонденти місцевих і російських телеканалів "з метою знімати, як наші війська будуть завдавати удару у відповідь по центру міста".

Президент України Петро Порошенко назвав масовий розстріл людей в Парижі і Волновасі "подіями одного ряду".

"Ці смерті - на совісті об'єднаної деенеровско-еленеровской банди і тих, хто за нею стоїть, з чиїх рук вона годується; хто її озброює, муштрує і надихає на криваві злочини", - заявив він.

Порошенко також заявив, що ракетний удар по автобусу з мирними громадянами завдали бойовики "ДНР".

Крім того, він заявив, що президент Європарламенту Мартін Шульц 15 січня має намір закликати керівництво Європейського Союзу включити так звані "ДНР" і "ЛНР" в список терористичних організацій.

"Я говорив з президентом Європарламенту. Мартін Шульц запевнив, що в четвер Європарламент закличе керівництво Євросоюзу включити так звані "ДНР" і "ЛНР" до списку терористичних організацій", - сказав глава держави.