Працівники Театру пластичної драми влаштували перфоманс-протест проти знищення театру

Близько двох десятків активістів провели театралізований протест біля будівлі Департаменту культури КМДА

Актори та активісти влаштували невеличку виставу, в сюжеті якої показали, як чиновники хочуть знищити Театру пластичної драми, передає Соцпортал з посиланням на УНН.

За словами активіста Володимира Якименка, міські чиновники прагнуть ліквідувати цей театр із ціллю відібрати у нього приміщення в центральній частині столиці.

"Департамент культури КМДА вже підготував проект рішення про ліквідацію Театру пластичної драми на Печерську шляхом об’єднання його із іншим театром — "Золоті ворота". У такий спосіб чиновники, зокрема начальник Департаменту культ тури КМДА Діана Попова, хочуть знищити театр і забрати у нього приміщення. У нас вже навіть є дані, що на місці театру хочуть у майбутньому відкрити якийсь заклад ресторанного або розважального типу", — зазначив Якименко.

Активісти закликали Департамент культури КМДА припинити рейдерство даного театру. Вони прийшли з плакатами з надписами: "Зупинимо рейдерство — збережемо театр", "Діана Попова "віджимає" приміщення Театру пластичної драми" тощо.

До акторів вийшов працівник Департаменту культури КМДА і запропонував комусь із них пройти в середину до приміщення департаменту для спілкування із їх представником.