Російське МЗС звинувачує в трагедії під Волновохою українських військових

Уповноважений МЗС Росії з питань прав людини, демократії та верховенства права Костянтин Долгов поклав відповідальність за обстріл пасажирського автобуса під Волновахою на українську владу

"Викликає обурення обстріл пасажирського автобуса під Донецьком. Черговий злочин київських силовиків", - заявив Долгов, передає Еспресо.TV з посиланням на РБК.  

"Це підрив зусиль по мирному врегулюванню. Тривають грубі порушення прав людини з боку Києва", - заявив він.

За словами Долгова, Росія "вимагає об'єктивного розслідування цього злочину, в тому числі з боку ОБСЄ та покарання винних".

Нагадаємо, як передавало Еспресо.TV, вчора, 13 січня, близько 14:30 бойовики з боку Докучаєвська,який контролюють терористи, обстріляли український блокпост під Волновахою, де в цей час перебував пасажирський автобус. Як повідомлялося, на місці загинули десять пасажирів автобуса, а ще 18 осіб з травмами різного ступеня тяжкості були госпіталізовані.

Пізніше у лікарні померли ще двоє жертв артобстрілу.

Прокуратура кваліфікувала обстріл маршрутки під Волновахою як терористичний акт і відкрила кримінальне провадження.

Одразу ж після обстрілу терористичні ЗМІ відзвітували про знищення українського блокпосту під Волновахою, однак коли стало відомо, що під вогонь потрапив пасажирський автобус "офіційні особи" "ДНР" почали заперечувати причетність своїх бойовиків до трагедії.