Москаль розповів, як Могильов допомагав Росії окуповувати Крим

Колишній глава ради міністрів Криму Анатолій Могильов отримував вказівки з Москви, перш ніж віддати Крим окупантам

Про це розповів голова Луганської ОДА Геннадій Москаль в інтерв'ю "Депо", передає Еспресо.TV.

"Він був у курсі всіх справ. Він їздив на інструктаж до Москви, його інструктували в ФСБ і в кабінетах Кремля. До Ради міністрів Криму і Верховної Ради Криму заходили люди під виглядом відвідувачів, їм там зробили окреме крило, куди вони складували необхідну зброю, вони там жили, їм завозили продукти харчування. Під виглядом ремонту крило відгородили від сторонніх очей. Як це все могло проходити без відома Могильова?

Однак, за словами Москаля, кили почалась активна фаза окупації Могильов просто злякався, і тоді виникла необхідність призначити людину, яка виконуватиме команди Кремля "без сюрпризів".

"Коли почалася активна фаза операції по захопленню Криму, Могильов просто злякався, як і всі ставленики Януковича. Тоді виникла необхідність призначити людину, яка б виконав все, що заплановано. Часу у них не було, час "Ч" - було визначено. Тому з'явився Аксьонов, тому в терміновому порядку збирали Верховну Раду Криму, яку, до речі, так і не зібрали, голосували дублікатами депутатських карток, нікого в приміщення не пускали. А Могильов поїхав до Макіївки, потім Макіївку захопили його ж друзі по партії, перефарбовані в інші кольори, він потім десь шлявся ще по Криму", - розповів Москаль, відзначивши, що не знає, де Могильов знаходиться зараз.

"Де він тепер - я не знаю, його доля мені не цікава. Він зрадник, який, до того ж, виявився, як і всі донецькі великим боягузом", - наголосив голова Луганської ОДА.

Нагадаємо, наприкінці лютого минулого року в Крим увійшли російські війська, техніка. Також було створено збройне формування з російських "козаків", яке називало себе "самооборона Криму". Згодом російські військові та "самооборона" почали атакувати українські військові частини, після чого нашим військовим довелося покинути півострів.

А 16 березня 2014 року в Криму провели так званий "референдум про статус півострова", за результатами якого Росія включила Крим до складу Росії.

Досі анексію Криму не визнала жодна демократична держава.