ОБСЄ: Автобус з цивільними людьми під Волновахою обстріляли з "Граду"

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ, що працює в Україну, підтвердила, що автобус з мирними жителями в районі Волновахи був обстріляний з установки "Град"

У повідомленні, поширеному ОБСЄ, вказується, що представники місії прибули на місце події в двох кілометрах на північ від Волновахи в 17:45. У 12-15 метрах від розбитого автобуса вони виявили воронку від вибуху ракети, випущеної з установки "Град", передає Еспресо.TV з посиланням на РБК.  

Сам автобус мав численні пошкодження від осколків ракети. Після цього члени місії відвідали міську лікарню, де з'ясували, що 10 пасажирів автобуса загинули на місці, а ще двоє померли вже в медичній установі.

ОБСЄ також підкреслює, що продовжуватиме спостерігати за ситуацією в Донбасі, а розслідуванням трагедії у Волновасі займеться спеціальна комісія, куди увійдуть представники України, Росії та терористичної "Донецької народної республіки". 

Нагадаємо, 13 січня близько 14:30 бойовики з боку Докучаєвська обстріляли український блокпост під Волновахою, де в цей час перебував пасажирський автобус. Як повідомлялося, на місці загинули десять пасажирів автобуса, а ще 18 осіб із травмами різного ступеня тяжкості було госпіталізовано.

Згодом в лікарні померли ще двоє людей.