Остання резолюція Європарламенту щодо дій Росії означає одне: "допекло", - Огризко

Дипломат, колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко вважає, що сьогоднішня резолюція Європарламенту за своїм тоном наближається до ультиматуму

Про це він сказав у ефірі Еспресо.TV.

"Ця резолюція перша, яка містить такі жорсткі формулювання відносно Російської Федерації. Це означає, що "допекло", що Європарламент зрозумів, що з Росією можна говорити лише тією мовою, яку вона розуміє, і ця мова дуже наближається до мови ультиматуму", - зазначив дипломат.

На думку Володимира Огризка, відбувся злам у підході європейських політиків до того, що робить Російська Федерація.

"Це означає, що хоча сама резолюція є лише закликом до органів Європейського Союзу, вона не носить обов'язкового характеру, вона не означає, що завтра Європейська Комісія прийме от саме такі пункти, про які йдеться в резолюції, але вона має надзвичайно важливе політичне значення. Вона визначає напрямки політики ЄС відносно Росії. А ці напрямки сформульовані максимально жорстко, максимально прискіпливо, це означає, що в Європарламенті і самому Європейському Союзі вже припинили сподіватися, що Російська Федерація є адекватним партнером для переговорів", - наголосив він. 

Нагадаємо, сьогодні Європейський парламент рекомендував Європейській раді розширити санкції проти Росії на ядерний сектор і міжнародні фінансові операції у разі подальшої дестабілізації ситуації в Україні. Однак у резолюції Європарламенту відсутній пункт про визнання "ЛНР" та "ДНР" терористичними організаціями.