ПАРЄ пропонує Україні свою допомогу у звільненні Савченко

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін прийняв делегацію Президентського комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи на чолі з головою ПАРЄ Анн Брассер

Про це інформує прес-служба МЗС, передає Еспресо.TV

Делегація ПАРЄ під час зустрічі наголосила на необхідності використання наявних в Асамблеї правових механізмів для звільнення української льотчиці та народного депутата України Надії Савченко та інших українських громадян, які незаконно утримуються на території РФ.

В ході зустрічі обговорювалися питання боротьби з тероризмом, продовження російської агресії проти України та невиконання РФ Мінських домовленостей.

Нагадаємо, 13 січня Верховна Рада України ухвалила за основу і в цілому звернення до лідерів країн Заходу і ПАРЄ щодо сприяння звільненню української льотчиці Надії Савченко.

Українська льотчиця, яку незаконно утримують під вартою у Росії голодує вже 34 день, за словами її адвоката Марка Фейгіна, підзахисна перебуває у важкому стані.

Сама ж Надія Савченко повідомила, що готова до безстрокового голодування.

Савченко обрана до Верховної Ради України за списком партії "Батьківщина". Крім того, 25 грудня 2014 року Верховна Рада України делегувала українську льотчицю Надію Савченко до складу делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи.