По кіборгах стріляють із житлових кварталів, - ОБСЄ

Донецький аеропорт обстрілюють із житлових кварталів

Про це заявив заступник голови спеціальної моніторингової місії в Україні ОБСЄ Александер Хуг, передає Еспресо.TV з посиланням на "Радіо Свобода".

"Атаки на аеропорт здійснюють або з безпосередньої близькості до аеропорту з території житлового району або з околиці міста. Це не може не викликати вогню у відповідь, в результаті страждають мирні жителі", – зазначив він. 

За його словами, бої за Донецький аеропорт відбуваються із застосуванням важкого озброєння, яке використовують обидві сторони.

Нагадаємо, у штабі АТО заявили, що сьогодні бойовики почали обстрілювати Єнакієве і Донецьк.

Зазначимо, що найгарячіші бої сьогодні відбуваються у донецькому аеропорті. Терористи ведуть масований обстріл позицій українських військовослужбовців, зокрема, в районі нового терміналу, а в самій будівлі спробували захопити другий поверх. "Кіборгам" у ході запеклих боїв вдалося вибити звідти російських військових з бригади "Спарта".

У штабі АТО підтвердили, що "кіборги" не здали жодної підконтрольної їм частини аеропорту. При цьому російські ЗМІ з посиланням на терористів вже поширюють інформацію про те, що терористи захопили обидва термінали аеропорту Донецька.

Волонтер Олексій Мочанов повідомив, що в бою за аеропорт загинув один український військовий, шість поранено.