"Кіборги" вибили російських військових з другого поверху нового терміналу, - Бутусов

Журналіст Юрій Бутусов повідомив подробиці запеклих боїв в донецькому аеропорті станом на 17:40

Про це він написав у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV.

"Донецький аеропорт, обстановка на 17.40, 15 січня.

Контратака "кіборгів" в новому терміналі! З причини загрозливої обстановки і прориву противника на другий поверх нового терміналу сьогодні вдень в аеропорт на допомогу захисникам прибув свіжий підрозділ наших десантників. За даними "Цензор.Нет", годину тому українські підрозділи в новому терміналі зробили контратаку на другому поверсі терміналу, щоб відкинути штурмові групи російської бригади "Спарта". У запеклому ближньому бою противник був вибитий з більшості приміщень на другому поверсі, який має ключове тактичне значення для утримання будівлі.

Запеклий ближній бій з великими силами піхоти противника сьогодні триває весь день, і триває в ці хвилини. Кілька разів майже доходило до рукопашної - противників розділяло 3-5 метрів. Це реальний Сталінград в 21-му столітті.

Контроль за терміналом в наших руках. Противник встановив прапори "ДНР" на краю будівлі, і зберігає позиції в підвалі нового терміналу, на третьому поверсі. Установка прапорів - це єдиний "успіх" противника за день. Чергове 156-е "захоплення аеропорту" "Моторолою" закінчилося тим же, що і всі попередні штурми. Російські загони зазнали великих втрат. Новий термінал під нашим контролем, відступати з терміналу наші війська не збираються.

Російські війська ведуть артилерійський вогонь по всьому фронту в районі аеропорту, намагаються придушити українську артилерію, зірвати перекидання резервів і постачання на допомогу захисникам аеропорту. Всі українські села на лінії зіткнення піддаються масованим ударам", - написав Юрій Бутусов.

Як повідомлялося раніше, до "кіборгів" в аеропорт відправили підкріплення. 

Нагадаємо, що останніми днями у Донецькому аеропорту тривали запеклі бої: терористи зруйнували диспетчерську вежу та висунули ультиматум "кіборгам".

У штабі АТО повідомляють, що "Кіборги" не здали жодної підконтрольної їм частини аеропорту. При цьому російські ЗМІ з посиланням на терористів вже поширюють інформацію про те, що терористи захопили обидва термінали аеропорту Донецька.

Волонтер Олексій Мочанов повідомив, що в бою за аеропорт загинув один український військовий, шість поранено.