"Маруся" Шкляра минулого року вийшла найбільшим накладом

Історично-пригодницький роман Василя Шкляра очолив рейтинг найбільших накладів 2014 року

Cultprostir склав рейтинг книжок, які в окремих видавництвах вийшли 2014 року найбільшим накладом.

До нього увійшли не всі книги. Було опитано близько 15 видавництв, оскільки "хтось відмовляв, посилаючись на нерозголошення інформації, хтось соромився скромних цифр", - зазначають у виданні.

Більшість книг є у продажі й зараз, тому їхній наклад може збільшитись за рахунок перевидання. Інформація рейтингу є актуальною на період грудень-січень 2014-2015 рр.

Романом, що вийшов найбільшим накладом, став історично-пригодницькій твір Василя Шкляра "Маруся", виданий "Клубом Сімейного Дозвілля". Опубліковано 39 тис. екземплярів.

15 тис. примірників "Мальованої історії Незалежності України" братів Капранових та видавництва "Зелений пес" засвідчили потребу в сучасному трактуванні минулого країни.

Своїх лідерських позицій не полишає Юрій Андрухович, "Лексикон інтимних міст" якого у 2014 році було видано накладом 10 тис. Міжнародною літературною корпорацією Meridian Czernowitz.

Літературна агенція Discursus видала книгу "Євромайдан. Хроніка відчуттів" накладом у 5 тис. примірників

Видавництво "Фоліо" не без проблем та суперечок таки довело до кінця справу із виданням книги "Небесна сотня". Було продано 6351 примірників.

Видавництво Laurus потішило книгою Михайла Бриниха "Шидеври світової літератури. Хрестоматія доктора Падлючча. Том другий" (2,5 тис. примірників).

Видавництво "Основи" презентувало прекрасне видання "Вечорів на хуторі біля Диканьки" Миколи Гоголя із ілюстраціями Іллі Ісупова (2 тис. примірників).

Лідером видавництва "Книги − XXI" стала книга Ернста Юнґера "В сталевих грозах" (1,2 тис. примірників).

Видавництво "Нора-Друк" запропонувало читачам "Повний місяць" Андрія Кокотюхи (1тис. примірників).

Хуліо Кортасар "Поза часом" від "Видавництва Анетти Антоненко" вийшов накладом у 900 примірників.