РНБО: Бойовики готують провокацію проти місії ОБСЄ в Донецькому аеропорту (ДОПОВНЕНО)

Спостерігачі ОБСЄ вирушили до Донецького аеропорту для моніторингу діяльності спільного центру по контролю і координації припинення вогню

Про це сьогодні на брифінгу заявив речник РНБО Андрій Лисенко, передає  Еспресо.TV.

"За оперативною  інформацією, представники спільного центру координації та нагляду за лінією розмежування за участю  російських і українських офіцерів, спостерігачів місії ОБСЄ", - сказав Лисенко.

За його інформацією, представники місії наближаються до старого терміналу аеропорту, натомість біля нового терміналу точиться бій.

"Бойовики біля нового терміналу можуть обстріляти місію ОБСЄ  і спровокувати  відповідний скандал.  Готується  провокація  проти нашої спільної групи", - попередив речник РНБО.

Як повідомили у прес-центрі АТО, наразі триває бій в Донецькому аеропорту. В штабі АТо припускають, що терористи з боку нового терміналу почнуть обстрілювати міжнародну місію, щоб звинуватити у цьому злочині українську сторону. 

"У даний момент терористами ведеться обстріл нового терміналу Донецьокого аеропорту. Бандити впритул підійшли до наших позицій, йде бій. В той же час, з хвилини на хвилину, в аеропорт планють зайти представники місії ОБСЄ. Очікується, що терористи з боку нового терміналу почнуть обстрілювати міжнародну місію, щоб звинуватити у цьому злочині українську сторону", - йдеться у повідомленні. 

В свою чергу, як повідомляє сепаратистскье Донецьке агенство новин, головний терорист "ДНР" Захарченко заявив, що спільно з представниками ОБСЄ виїхав в Донецький аеропорт. Проте, в ОБСЄ зазначили, що не мають інформації про спільний візит спецмісії та глави "ДНР".

Він також наголосив, що українські військові не збираються залишати аеропорт і будуть продовжувати його захищати.

Нагадаємо, раінше в РНБО спростували інформацію, поширену терористами в деяких ЗМІ про те, що українські військові покинули аеропорт Донецька.

Нагадаємо також, як повідомила речник місії ОБСЄ в Україні Ірина Гудима, спостерігачі місії вирушили сьогодні до аеропорту в Донецьку для моніторингу діяльності спільного центру по контролю і координації припинення вогню