У Росії змусили петербурзьке видання прибрати з сайту обкладинку Charlie Hebdo

Видання "Агентство бізнес новин" було вимушене зняти з сайту зображення обкладинки французького сатиричного журналу Charlie Hebdo

Роскомнагляд попросив петербурзьке видання зняти з сайту зображення обкладинки французького сатиричного журналу Charlie Hebdo, на якій зображена карикатура на пророка Мухаммеда, пише Новая газета.

У центральному апараті відомства розцінили такі карикатури як порушення закону про екстремізм. У разі відмови від зняття зображення, підкреслив представник Роскомнагляду, відомство змушене буде винести ЗМІ попередження і передати матеріали в суд для порушення кримінальної справи.

Після дзвінка з відомства співробітники редакції прибрали зображення з сайту.

Напередодні про загрози кримінального переслідування заявили пермські журналісти. Директор "Ньюс Медіа", що володіє порталом "Новини Пермі", і головний редактор видання 59.ru повідомив інформаційно-аналітичному центру "Сова" про те, що співробітник наглядового відомства попередив видання про заборону на розміщення карикатур і посилань на матеріали інших ЗМІ з виправданням карикатур французького тижневика.