У МЗС вважають, що підстав для відновлення повноважень російської делегації у ПАРЄ немає

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін прийняв делегацію Президентського комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) на чолі з головою ПАРЄ Анн Брассер

Про це повідомляє у прес-служба МЗС, передає Еспресо.TV

В ході зустрічі обговорювалися питання боротьби з тероризмом, що набуває особливої ваги у контексті нещодавніх терористичних актів у Парижі та у Донецькій області біля м. Волноваха, продовження російської агресії проти України, включаючи перебування військових підрозділів та техніки збройних сил РФ на території нашої держави, підтримку нею терористичних груп, що діють на сході України, невиконання РФ Мінських домовленостей.

У цьому зв’язку було підкреслено відсутність підстав для відновлення обмежених Резолюцією ПАРЄ 1990 (ухваленою у квітні 2014 р.) повноважень російської делегації у ПАРЄ.

Голова ПАРЄ запевнила у подальшій підтримці Асамблеєю територіальної цілісності та суверенітету України.

Окрему увагу делегації ПАРЄ було привернуто до необхідності використання наявних у Асамблеї правових механізмів для звільнення української льотчиці та народного депутата України Надії Савченко та інших українських громадян, які незаконно утримуються на території РФ.

У ході обговорення питання гуманітарної ситуації на cході України делегацію ПАРЄ було поінформовано про заходи, що вживаються урядом України для забезпечення соціальних та економічних потреб внутрішньо переміщених осіб.

Сторонами було підкреслено необхідність подальшої співпраці у сфері прав людини та проведення реформ в Україні: конституційної реформи, децентралізації, виборчої реформи та боротьби з корупцією.