У Вірменії перед російським посольством мітингують

Біля будівлі посольства Росії в Єревані почався мітинг з вимогою передати вірменським правоохоронним органам російського солдата Валерія Пермякова, затриманого за вбивство сім'ї з 6 чоловік в Гюмрі

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на mediamax.

До посольства РФ прийшли кілька десятків молодих людей. Вони тримають плакати "Закон вище імперських амбіцій" і "Нам не потрібні такі скріпи. Ваша "духовність" вбиває наших дітей". Учасники акції мали намір на знак протесту спалити прапор Росії прямо перед посольством, але поліція перешкодила їм це зробити.

В даний час в місці проведення акції напружена ситуація, поліцейські перекрили підхід до посольства, відбулася також сутичка, і учасникам акції вдалося прорвати оточення і продовжити акцію вже на боці посольства.

Ще одна акція проходить у резиденції президента Вірменії. Її учасники заявили, що Пермяков має постати перед судом у Вірменії і відбувати покарання у вірменській в'язниці. Присутні скандують «Покарання - у Вірменії».

Розслідуванням вбивства займаються російські правоохоронні органи. Прокуратура Вірменії зазначила, що згідно з Конституцією РФ російський громадянин не може бути переданий іншій державі. У зв'язку з цим питання про видачу Пермякова вірменській стороні не обговорювалося.

Нагадаємо, 14 січня в Гюмрі відбулася акція, учасники якої пройшли до будівлі консульства Росії, потім до обласної адміністрації та прокуратурі, після чого попрямували до російської 102-ї військової бази. У ході взяли участь до 4 тисяч чоловік.

У Гюмрі 15 січня відбулися похорони вбитих. Попрощатися з ними прийшли тисячі людей.

Сім'я з 6 чоловік, у тому числі дворічна дівчинка, була убита в Гюмрі вранці 12 січня. Підозрюваний у вбивстві Валерій Пермяков був затриманий при спробі перетнути кордон Вірменії з Туреччиною. На допиті Пермяков дав свідчення.