Кішка Маша, яка врятувала двохмісячного малюка, стала героєм західних ЗМІ

Бездомна кішка Маша з Росії, яка наприкінці новорічних канікул врятувала кинутого в під'їзді двомісячного хлопчика, потрапила на сторінки багатьох світових видань

Зокрема про це повідомляє Еспресо.TV з повіданням на Сноб.

Кішка Маша проявила героїчні якості, коли "використовувала своє тіло", щоб зігріти покинуту дитину, пише The Washington Post. Жителі багатоквартирного будинку, в під'їзді якого залишили немовля, знайшли його пізно вночі, почувши крики кішки, пише The Daily Mail, помилково називаючи тварину Марша.

З подібним матеріалом також вийшло видання The New York Daily News, що відзначило, що немовля залишився живим завдяки "пухнастому коміру" кішки. "Героєм" кішку також називають автори The New York Post і Mashable.

Двомісячну дитину залишили в під'їзді будинку 10 січня, поклавши в картонну коробку разом з підгузками і соскою. Коли мешканці будинку виявили немовля, кішка Маша лежала біля нього, згорнувшись клубочком. За деякими оцінками, тварина гріла дитину протягом кількох годин.

Коли хлопчика передали лікарям "швидкої допомоги", кішка деякий час переслідувала фельдшерів, поки ті несли дитину в машину. Зараз немовля перебуває в цілковитій безпеці, поліція шукає його батьків.

Кішка Маша довгий час живе в під'їзді будинку в Обнінську. Місцеві жителі, які періодично підгодовують її, називають Машу спокійним і доброзичливою твариною, а її вчинок пояснюють материнськими почуттями.